PRawdopodobienstwo
P@weł: SPRAWDZI MI KTOS CZY DOBRZE ZROBIŁEM ZADANIE Z PRAWDOPODOBIENSTWA

W urnie sa 4 białe kule i 2 czarne. Wyjeto 3 razy po jednej kuli bez zwracania. Oblicz
prawdopodobienstwo ze dwa razy wyjeto kule czarna.
| | | |
Ω = | = 20 −− wyjecie 3 kul z 6 wszystkich |
| | |
| |
− wyjecie 1−wszej kuli czarnej z 2 czarnych |
| |
| |
− wyjecie 2−giej kuli czarnej z 1 pozostałej czarnej |
| |
| |
− wyjecie 1 kuli białej z 4 białych |
| |
| | A | | 8 | | 4 | | 2 | |
P(A) = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | Ω | | 20 | | 10 | | 5 | |

6 maj 01:32
P@weł: ?
6 maj 01:50
Piotr:
wg mnie źle. zrob sobie drzewko.
nas interesuje : bcc, cbc, ccb
6 maj 01:57
Piotr:
dobrej nocy
6 maj 01:57
P@weł: nie umiem drzewkiem!
6 maj 01:58
P@weł: pomozesz?
6 maj 01:59
P@weł: Dobra chyba juz wiem gdzie bład odrazu powinienem losowac 2 czarne z 2 wszystkich czarnych :
Ω= 20
| | 1 | |
P({A}{Ω}) = 4/20 = |
|  ! |
| | 5 | |
Chyba teraz dobrze
6 maj 02:10
P@weł: GODZIO POMOCY, DOBRZE?
6 maj 02:20
loitzl9006:
| | 1 | |
jest ok (P= |
| to dobra odpowiedź) |
| | 5 | |
6 maj 07:17
P@weł: Dzieki

, juz przerobilem kilka zadan z kombinacji , juz wiem
6 maj 07:19