Help , POchodna
Seta222: Siema Potrzebuję policzyć pochodną tego niżej równania i pochodną otrzymanej Pochodnej ,
Pomożecie?
(x+2)2/(x−1)2
5 maj 23:14
ICSP: | | x2 + 4x + 4 | | x2 − 2x + 1 + 6x + 3 | |
f(x) = |
| = |
| = |
| | x2 − 2x + 1 | | x2 − 2x +1 | |
| | x2 − 2x + 1 | | 6x − 6 | | 9 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| | x2 − 2x + 1 | | x2 − 2x + 1 | | x2 − 2x + 1 | |
| | −6 | | 18 | |
f'(x) = |
| − |
| |
| | (x−1)2 | | (x−1)3 | |
| | 12 | | 54 | |
f''(x) = |
| + |
| |
| | (x−1)3 | | (x−1)4 | |
5 maj 23:21
Seta222: Zadanie nie jest poprawnie rozWiAzane

6 maj 14:29
zawodus: To sobie je rozwiąż jak uważasz, ze jest błąd
6 maj 14:32
J: Może was w szkole uczą inaczej liczyć pochodne .. ?
6 maj 14:35
ICSP: To znajdź błąd
6 maj 14:40
J: Pewnie ma błąd w odpowiedziach ...
6 maj 14:41
zawodus: Ja mam inną opcję

W odpowiedzi ma pewnie sprowadzone do wspólnego mianownika i dlatego twierdzi, że jest źle
6 maj 14:44
PW:
| | (x+2)2 | | 2(x+2)(x−1)2 − 2(x−1)(x+2)2 | |
( |
| )'= |
| |
| | (x−1)2 | | (x−1)4 | |
| | x − 1 − x − 2 | | −6(x+2) | |
= 2(x+2)(x−1) |
| = |
| , |
| | (x−1)4 | | (x−1)3 | |
ale to jest, bracie
Seta222, to samo o policzył
ICSP 
Drugą pochodną policz sam.
6 maj 14:54