równości
Nadine: | √x+1 | |
| =0 dlaczego to mnożymy przez sam mianownik a nie przez jego kwadrat ? Przecież |
| 2x−1 | |
nie wiemy czy to liczba ujemna czy dodatnia..?
5 maj 22:20
Piotr:
a jaka to roznica czy jest dodatnia czy ujemna skoro to rownanie ?
najpierw ustal dziedzine.
5 maj 22:33
Nadine: czyli ta zasada mnozenia przez kwadrat mianownika odnoosi sie do nierówności a w równaniach
zawsze mnoży sie przez sam mianownik, tak?
5 maj 22:42
5-latek: Ale zauwaz ze to wyrazenie =0 gdy licznik =0
5 maj 23:18