matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dd
pawel:
f(x) = 2
x
− 3 x −2 −1 0 1 2 y .. ... −3 −1 1
1
1
3
f(−2) = 2
−2
− 3 = (
)
2
− 3 =
− 3 = −2
2
4
4
1
1
f(−1) =
− 3 = −2
2
2
f(0) − −3 f(1) = 2 − 3 = −1 f(2) = 2
2
− 3 = 1
5 maj 22:15