Jak wyliczyć wartość między dwoma funkcjami?
Ksieciunio: Jeżeli tolerancja wynosi 1,5 stopnia/m ale nie może być większa od 5 stopni/długość to ile
wynosi ona dla długości 3,1 m ?
5 maj 17:22
Ksieciunio: Ma ktoś jakiś pomysł?
5 maj 18:09
pigor: ..., niech
x [m] − pewna długość, to z warunków
zadania
1,5o/m* x m ≤ 5o/m ⇒
x ≤ 5:1,5 m=
3,(3) m ⇒
⇒ 3,(3) >
x= 3,1m*1,5
o/m =
4,65o. < 5
o/dł , a więc
wszystko się zgadza z warunkami zadania :
odp.
tolerancja na długości
3,1m wynosi
4,65o. . ...
5 maj 19:30