zbiór wart.
wiktoria: f(x)=(sinx+cosx)2−sin2x − wyznacz zbiór wartości funkcji
5 maj 14:55
J: Wykonaj potęgowanie ... redukcja ... i zobaczysz zbiór wartości.
5 maj 14:59
J: Wykonaj potęgowanie ... redukcja ... i zobaczysz zbiór wartości.
5 maj 14:59
zawodus:
=1
5 maj 15:02
wiktoria: wyszło mi sin2x+cos2x i skąd wiem, że to zbiór to 1?
5 maj 15:03
wiktoria: wyszło mi sin2x+cos2x i skąd wiem, że to zbiór to 1?
5 maj 15:03
zawodus: a ile jest sin
2x+cos
2x
5 maj 15:04
wiktoria: zawodus nie musisz się wysilac i pisac, ze to 1, bo moje odpowiedzi na koncu to ksiazki to
wiedza xd
5 maj 15:04
wiktoria: jakbym wiedziala to bym pytała?
5 maj 15:04
J: f(x) = sin2x + cos2x = 1 ( jedynka trygonometryczna )
5 maj 15:06
zawodus: A wzór na "jedynkę trygonometryczną" to znasz?
5 maj 15:06
wiktoria: dziękuję J
5 maj 15:07
wiktoria: to mam jeszcze jedno, którego nie wiem nawet jak dotknac:
8sin2xcos2x+3
5 maj 15:09
wiktoria: podbijam
5 maj 15:16
J: ⇔ 2(sin2x)2 + 3
5 maj 15:17
J: ⇔ 2(sin2x)2 + 3
5 maj 15:17
wiktoria: zrobiłam sama przed sekundą, ale dziękuję
5 maj 15:18