matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozpisać
betusia95:
;liczba 4jest trzecim wyrazem ciągu o wyrazie ogólnym A. an=n=3/n+1B. an=2n+6/3 D.an=2
n
−6 D.an=4n−7
5 maj 12:56
J:
2n+6
2*3 + 6
B) a
n
=
, czyli a
3
=
= 4
3
3
5 maj 13:04