Oprocentowanie
Beata22: Dyrektor zdecydował się przyznać najlepszym uczniom stypendia. Uczeń, któremu przyznano
stypendium może otrzymać jego wypłatę w dwóch formach:
− kwota 10.000 płatna w chwili obecnej
− kwota 12.000 płatna za dwa lata od chwili obecnej
Którą możliwość powinien wybrać uczeń, jeśli roczna stopa % wynosi 9%. Wykonaj stosowne
obliczenia
4 maj 21:19
pigor: ..., zauważ, że
10 000*(109%)
2= 10 000*1,09
2= 10 000*1,1881= 11 881[zł] < 12 000 [zł], to
jeszcze raz przeczytaj treść zadania i którą formę stypendium byś wybrał
4 maj 21:34
zawodus: Biorę od razu 10000

, bo potem to nie wiadomo
4 maj 21:36
pigor: ..., baaardzo mądra decyzja

ja też, dlatego nie wiem dlaczego
takie zadania się układa .
4 maj 21:53