fynkcje
Anulka__1990: Narysuj funkcje y=3
x. Okeśl jej dziedzine,zbiór wartości,miejsce zerowe, monotoniczność tej
funkcji.
Czy ktoś wytłumaczy mi jak to zrobic
3 lis 19:45
3 lis 20:15
Anulka__1990: i tak nie wiem jak to zrobić

mogłby ktoś mi to narysować i wytłumaczyć co i jak?
3 lis 20:24
Zbronek:
y=3x,podstaw za x i oblicz y,później zaznacz te pkty w ukł. wsp.
x=−2 y=...
x=−1 y=
x=0 to y= ......
x=1 y=.....
x=2 y=
3 lis 20:45
Anulka__1990:

y=3x,podstaw za x i oblicz y,później zaznacz te pkty w ukł. wsp.
x=0 to y= .1.....
x=1 y=...3..
x=2 y=9
czy to jest dobrze obliczone

i teraz rysynek v czy tak to bedzie wyglądało
3 lis 21:04
AROB:

| | 1 | |
W obliczeniach punktów: 1 błąd. dla x=−2, y = |
| . |
| | 9 | |
Rysunek jest nieco inny. Podaję wyżej.
D = R, Y = (0,
∞), miejsc zerowych nie ma, funkcja jest rosnąca.
(przepraszam, że wykres trochę krzywy)
4 lis 00:31
Zbronek: spoko Anulka__1990,gdyby nie błąd rachunkowy,to byś sama dobrze narysowała.
4 lis 07:50
Anulka__1990: To z pospiechu
4 lis 09:17
Anulka__1990: dziękuję
4 lis 10:45