W(x)
muflon: Wielomiany
Ktoś ma jeszcze jakieś zadanko maturalne, proszę wrzucajcie
4 maj 19:41
zawodus: Jak trudne?
4 maj 19:42
muflon: oczywiście Matura Rozszerzenie
4 maj 19:43
muflon: No i najlepiej jakieś niekonwencjonalne, może nawet połączone z jakimś innym działem np
prawdopodobieństwem
4 maj 19:44
zawodus: Zaraz coś wymyśle
4 maj 19:45
5-latek: zawodus Nie dawaj mu. Niech idzie spac . Jutro pisze polski
4 maj 19:45
muflon: A nie pisze, bo już rok temu pisał i nawet zdał
4 maj 19:46
muflon: W tym roku tylko podwyższam wynik
4 maj 19:46
zawodus: Czyli poprawiasz?
4 maj 19:46
muflon: miałem w tamtym roku 70% z R, wolę mówić że podwyższam wynik
4 maj 19:47
52: Że tak spytam, po co ci więcej ?
4 maj 19:48
zawodus: Wiesz ile osób pragnie mieć 70%?
4 maj 19:49
muflon: Mam ambicje na więcej

, po za tym zrezygnowałem ze studiów i chce iść od października na
inne, wyższy wynnik daje większe możliwości wyboru kierunków
4 maj 19:51
muflon: A wiecie że to był 5 od końca wynik w mojej byłej klasie
4 maj 19:52
Marcin: Ja chce 70..
4 maj 19:52
muflon: Marcin wydaje mi się, że dobry jesteś, spokojnie będziesz miał
4 maj 19:53
Marcin: wydaje Ci się
4 maj 19:54
Draghan: Też chcę 70%
muflon, zrobimy tak: ja podwyższam i Ty podwyższasz... Jak Ty podwyższysz
na >70%, to dasz mi to swoje 70% i wszyscy będą zadowoleni
4 maj 19:56
razor: Dany jest wielomian x5 + a4x4 + a3x3 + a2x2 + a1x. Wiedząc, że W(2) = 2, W(4) = 4, W(6)
= 6, W(8) = 8, oblicz W(10) bez wyznaczania współczynników a1,a2,a3,a4
4 maj 19:56
Marcin: Draghan tak z ciekawości.. Jaki wynik poprawiasz?
4 maj 19:57
Marcin: W(10)=10?
4 maj 19:57
5-latek: czy Wy piszsecie o 70% z rozszerzenia ?
4 maj 19:58
razor: oj żeby życie było takie proste
4 maj 19:58
Marcin: tak sobie tylko strzeliłem

tak, piszemy oo 70% z rozszerzenia
4 maj 19:59
Draghan: Marcin, jest napisane "oblicz"

Miałem 52%
4 maj 19:59
Insane: z polskiego?
4 maj 20:00
Marcin: Ja bym się cieszył z 52%
4 maj 20:00
zawodus: Zadanie
Dany jest wielomian W(x)=x4−5x3+2x2+8x.
Rozwiąż nierówność W(x−√2)≥0
4 maj 20:02
bezendu:
Zawodus wejdź na gadu
4 maj 20:03
Insane: Dany jest wielomian W (x) = x3+4x+p , gdzie p > 0 jest liczbą pierwszą. Znajdź p wiedząc,
że W (x) ma pierwiastek całkowity.
4 maj 20:03
AS:
Dane są dwie równoległe proste w odległości h jedna od drugiej
i dowolny punkt A.
Przez A poprowadzić dwie proste pod kątem 120o tak,żeby jedna
z nich przecięła proste równoległe w punktach B i B1,druga zaś
przecięła je odpowiednio w punktach C i C1, przy czym ma być
spełniony warunek BB1 + CC1 = m.
Zastosować: h = 1 , m = 5.
4 maj 20:07
Nieuchwytny: Oblicz sumę współczyników wielomianu:
W(x)=1+(6x−1)+(6x−1)2+(6x−1)3+...+(6x−1)100
4 maj 20:10
razor: To chyba nie z wielomianów

Masz jeszcze jedno ode mnie
Dla jakich wartości parametru m wielomian x
3 − mx + 2m − 8 ma 3 pierwiastki rzeczywiste?
4 maj 20:11
muflon: dzięki za zadania

mam co robić w wieczór dzięki wam
4 maj 20:14
Domel: muflon − ty kujonie

− połamania długopisu na maturze − ale dopiero jak przekroczysz
70%
5 maj 11:15