fd
Prosze oblicznie mi to tylko: Podstawa graniastosłupa jest trapez równoramienny o podstawach 56cm i 28cm oraz wysokości
25cm.
Wysokość graniastosłupa H=10cm.Oblicz pole powieszchni całkowitej bryły.wykonaj odpowiedni
rysunek
3 lis 19:44
aggeta: pomagam
3 lis 20:35
aggeta:

Pc = 2Pp + Pb
Pp=1050
25
2+14
2=x
2
625+196=x
2
x=
√821
Pb=10*56 + 10*28 + 2* 10*x
Pb=560+280+2
√821
Pb=840+2
√821
Pc=2100+840+2
√821
Pc=2940+2
√821
Nie gwarantuje w 100%, że jest dobrze ale starałam sie
3 lis 20:47
3 lis 20:55