Studia, Finanse i rachunkowość, matematyka, Warszawa, Lublin, Kraków
Johny: Moi drodzy, możecie mi powiedzieć co nieco o poziomie nauczania na finansach i rachunkowości,
matematyce w Lublinie i Warszawie? Rozmyślam jeszcze na Szkołą Handlową w Krakowie, wszelkie
info na temat tego ile miejsc w poprzednich latach było i jakie progi chętnie przyjmę

Na maturce zdaję rozszerzoną matematykę i angielski
Nieznajomy : Ja studiuje Finanse i Rachunkowość w Krakowie . Na Uniwersytecie Ekonomicznym i z tego co się
orientuje to ,aby dostać się na studia stacjonarne należy zdawać na maturze matematykę i język
obcy rozszerzony (jeśli chodzi o próg to nie mam pojęcia ). Jeśli chodzi o poziom to nie jest
aż tak wysoki to też zależy czy wybierasz się na dzienne czy zaoczne . Matematyka nie jest
trudna i w przyrównaniu do studiów technicznych to na prawdę "niebo a ziemia " . Ogólnie
pierwsze dwa semestry są nuuuudne jest m.in mikroekonomia , makroekonomia , rachunkowość ,
matematyka , technologia informacyjna itp. Z czasem jednak zaczyna się rozkręcać i robić
ciekawie . Jednak ogólnie nie polecam tej uczelni z pośród tych ,które wymieniłeś wybrałbym na
twoim miejscu Warszawę i ze swojej strony polecam ,także Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
. Pozdrawiam i powodzenia na maturze !