Rownanko
Mario: 3√x+34+3√x−3=1
4 maj 16:33
xyz: może wszystko do potegi 3?
4 maj 17:38
PW: Nie bardzo podoba mi się treść zadania − autor sprawdza, czy umiemy odjąć 34−1?
Prędzej jest źle przepisane.
4 maj 17:43
Mario: Przepraszam,pani sie pomylila(
Musialo byc tak 3√x+34−3√x−3=1
Nie podoba mi sie,jezeli podniose do 3 potegi
4 maj 22:08
Mario: bum
4 maj 22:58
PW: Podnieś, ale po przekształceniu do postaci
3√x+34 = 3√x−3+1.
Po redukcji powinieneś otrzymać równanie
12 = a2 + a,
gdzie a = 3√x−3. Znajdziesz a − znajdziesz x.
5 maj 00:44
lisek: bzdura

totalna
5 maj 08:39
5-latek: Idz umuj glowe niech ci sie choc troche mozg ostudzi
5 maj 08:41
pigor: ... , bo
PW ma totalną rację i wychodzi
x∊{−61,30} . ..
5 maj 10:30