kojarzące się z fizyką (przynajmniej mnie...)
klepacz: Z miejscowości A do B odległej od A o 160 km wyruszył samochód i rowerzysta.
Prędkość rowerzysty jest o 50 km/h mniejsza od prędkości samochodu.
Czas przejazdu samochodu jest o 3 godz. i 20 min.krótszy od czasu przejazdu rowerzysty.
Oblicz średnie prędkości samochodu i rowerzysty.
Mógłby mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi? Mam to zrobić układem równań z dwoma niewiadadomymi
czy jakieś działania z wielomianami...
3 lis 19:38
Zbronek: V
r=V
s−50
s=160
| | 1 | |
160ts=(ts−3 |
| )*(160−50ts) |
| | 3 | |
licz dalej bo mi się nie chce
3 lis 20:58
leniwiec: Dobra dzięki

Jesteś boski
4 lis 15:27
4 lis 15:37
leniwiec:
4 lis 15:41