Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej sześcianu o przekątnej długości 3p
Mateusz: Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej sześcianu o przekątnej długości 3√3 cm
4 maj 15:59
Mati: W ostrosłupie prawidłowym sześciokątnym o krawędzi podstawy długości 8cm ściana boczna jest
nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem α = 60o. Oblicz cosinus kąta między krawędzią
boczną a płaszczyzną podstawy tego ostrosłupa.
4 maj 16:01
Janek191:
Jeżeli p = 3√3 to a = 3
zatem
V = a3 = 33 = 27[ j3}
P = 6 a2 = 6*32 = 54 [ j2}
4 maj 16:48
Janek191:
Zadanie Mati'ego już zrobione
4 maj 16:49