matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc zbior funkcji f
Kuba:
f(x)= (1−x)(x+1)+2x
4 maj 12:30
Kaja:
f(x)=1−x
2
+2x=−x
2
+2x+1
Δ
8
q=−
=−
=2
4a
−4
Δ=4+4=8 ZW=(−
∞
;2>
4 maj 12:32
Kuba:
Dzieki wielkie !
4 maj 12:38