POMOCY
Julka ;) :) ;*: zbadaj liczbe rozwiazan w zaleznosci od wartosci parametru m; |−x
2 + 2|x| +3| = m
i nie wiem dlaczego wychodzi mi wszytko odwrotnie

moglby mi ktos krok po kroku pokazac jak
to sie robi?
rozwiazanie;
0 rozwiazan dla m ∊ (−
∞,0)
2 rozwiazania dla m ∊ {0}u(4,
∞)
4 rozwiazania dla m ∊ (0,3)u{4}
5 rozwiazan m=3
6 rozwiazan dla m ∊ (3,4)
4 maj 10:31
Marcin: Narysuj sobie wykres tego tej funkcji |−x2 + 2|x| +3|, potrafisz?
4 maj 10:34
Julka ;) :) ;*: no ...tylko wyszlo mi dokladnie odwrotne rozwiazanie .... wyszedl mi skierowany w dol ...a ma
byc w gore
4 maj 10:35
sushi_ gg6397228:

wykres masz dla
y= −x
2+2|x|+3
4 maj 10:37
5-latek:

Taki mi wyszsedl wykres
4 maj 10:37
Julka ;) :) ;*: aha dobra juz wiem to sie robi od srodka a nie przedzialami

dobra
4 maj 10:38
Julka ;) :) ;*: 5latek ...ale tam nie ma 6 rozwiazan dla m
4 maj 10:39
5-latek: To pewnie program narysowal zle wykres
4 maj 10:41
zawodus: Zaraz sprawdzę
4 maj 10:42
Marcin:
|−x
2 + 2x +3| dla x≥0
|−x
2 − 2x +3| dla x<0
A nie tak?

Tak. Wykres jest źle
4 maj 10:44
zawodus: Wykres jest inny

Dosyć ciekawie wygląda: D
4 maj 10:44
Marcin:

Z lewej strony patrz na różowy, a z prawej strony na zielony. Chodzi mi o strony pomiędzy osią
OX

Coś takiego zawodus?
4 maj 10:47
zawodus: Tak

piękne kształty
4 maj 10:48
Marcin: Pomiędzy OY oczywiście
4 maj 10:48
Marcin: Zawodus, z Tobą lepiej nie grać w skojarzenia
4 maj 10:50
5-latek: Witam Panowie

Mozecie narysowac go tutaj ? ja juz widze po rysunku sushi ze jest inny .
4 maj 10:50
Julka ;) :) ;*: a wy tylko o jednym........ ale dziekuje
4 maj 10:51
Marcin: 5−latku, mniej więcej go narysowałem.
4 maj 10:52
5-latek: Tak Marcin juz go widzialem .
Po prostu z lenistwa narysowalen go tu w programie a tu (
zonk
Odpoczywaj dzisiaj
4 maj 10:55
Marcin: Odpoczywam

Dla mnie pomaganie komuś w rozwiązaniach, to forma relaksu (o ironio)
4 maj 10:57