Funkcja logarytmiczna.
wTSK: Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= log
span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12 x .
a) Naszkicuj wykres funkcji określonej wzorem g(x) = f(4x).
b) Podaj miejsce zerowe funkcji g.
Ktoś jest w stanie pomóc
?
4 maj 02:40
wTSK: Coś się zepsuło z postem chyba

wzór funkcji : f(x)=log
12 x
4 maj 02:42
Marcin: Napisz jeszcze raz.
4 maj 02:42
wTSK: Okej, przepisuje jeszcze raz całe zadanko.
Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= log12 x .
a) Naszkicuj wykres funkcji określonej wzorem g(x) = f(4x).
b) Podaj miejsce zerowe funkcji g.
4 maj 02:43
Marcin: skoro f(x)=log12 x, to f(4x)=log12 4x, potrafisz to narysować?
4 maj 02:45
wTSK: Czyli, f(4x)=log
12 4x = log
12 4 + log
12 x = −2 + log
12
Dobrze kombinuje

?
4 maj 02:48
Marcin: Świetnie kombinujesz!
4 maj 02:48
wTSK: Czyli funkcje f(x) przesuwam o dwie jednostki w dół tak?
4 maj 02:49
Marcin: Tak
4 maj 02:51
wTSK: Dzięki wielkie za pomoc !
4 maj 02:52
Marcin: Luzik
4 maj 02:53