...
Cezary: narysuj w układzie współrzędnych zbiór A={(x,y}: x∊ < −1, 3> i y= −1/2x +b b∊ <−2;1>.
Nie wiem jak za to sie zabrać ponieważ b nie jest stałe tylko przedziałem i nie wiem co zrobić
3 maj 22:36
ICSP: Wybierz kilka b z tego przedziału i narysuj

Potem zastanów się co to może być
3 maj 22:43
Cezary: jest to prosta skierowana w dół i w zależności od b przesówa sie w góre lub w dół czyli ten
zbiór A bedzie miejsce miedzy prostą o b=−2 i prostą o b=1 ?
3 maj 22:50
ICSP:
3 maj 22:52
Cezary: czyli wychodzi równoległobok

dzięki !
3 maj 22:52
ICSP:

pomarańczowy obszar
wraz z bokami jest odpowiedzią
3 maj 22:56