ciag zbiezny
krowka: oblicz granice ciagu o wyrazie ogolnym an jesli:
d) √3n2−2n −√3n2−1
3 maj 18:50
ICSP: i w czym problem ?
Podstaw a =
√3n2 − 2n oraz b =
√3n2 − 1
3 maj 18:51
krowka: a najwieksza potega jest √3n2 ?
3 maj 18:55
ICSP: a co to ma na razie do rzeczy ?
3 maj 18:58
krowka: zrobilem tak jak pisales a potem nauczyciel mowil zeby dzielic przez.najwieksza potege ale
wychodzi blednie
3 maj 19:02
ICSP: | | −2n + 1 | |
= |
| |
| | √3n2 − 2n + √3n2 − 1 | |
Teraz dzielisz licznik i mianownik przez n
3 maj 19:03