calka
zadanie: obliczyc taka calke oznaczona
∫02π (x−π)2007cosx dx
jakies podpowiedzi?
probowalem sprawdzac parzystosc i wyszlo mi, ze jest ani parzysta ani nieparzysta
chyba, ze sie pomylilem
3 maj 18:49
zadanie: ?
3 maj 19:06
zadanie: moge prosic o pomoc?
3 maj 22:00
zadanie: ?
3 maj 23:34
zadanie: jakim sposobem to rozwiazac?
4 maj 00:06
zadanie: ?
4 maj 17:44
Maslanek: 2007 razy przez części?

Myślę, że można zapisać ndukcyjnie kolejne części

Ale to jakiś taki mój głupi trop bez doświadczenia
4 maj 21:55
Mila:
0∫
2π (x−π) cosx=0
Analogicznie dla
0∫
2π (x−π)
3 cosx=0
0∫
2π (x−π)
2007i cosx=0
4 maj 21:59
mietek: symetria jest względem obszaru całkowania oraz funkcji i całka wynosi 0
4 maj 22:00
Maslanek: Rzeyczwiście

Aż smutno się na to patrzy
4 maj 22:05
zadanie: dziekuje
4 maj 23:05
Mila:
4 maj 23:24