Uzadadnij.... - suma sinusów. :)
Blue: | | α+β | | α−β | |
Uzasadnij wzór sinα + sinβ = 2sin |
| cos |
| . |
| | 2 | | 2 | |
| | α+β | | α−β | |
Wskazówka: Wyznacz sin(x+y) + sin(x−y) , dzie x= |
| , y= |
| . |
| | 2 | | 2 | |
3 maj 18:33
Blue: gdzie*
3 maj 18:33
Blue: Już nie potrzebuję pomocy xd przecież w tą wskazówką to jest banalne, sorki za zawracanie głowy
3 maj 18:35
zawodus: Napisz sin(x+y)=...
Napisz sin(x−y)=..
A potem dodaj do siebie stronami
3 maj 18:35
zawodus: Widzisz

trzeba korzystać ze wskazówek
3 maj 18:38