obliczyć pole trójkata
Kasia: oblicz pole trójkąta rozwartokątnego którego dwa boki mają 10 i 12 a kąt zawarty między niemi
ma 120st
3 maj 17:04
sushi_ gg6397228:
policz 3 bok z tw cosinusów,a potem pole z Herona
3 maj 17:05
Kaja: | | 1 | |
P= |
| *10*12*sin1200=60*sin(1800−600)=60*sin600=... |
| | 2 | |
3 maj 17:05
razor: | | 1 | |
albo po prostu P = |
| *10*12*sin120  |
| | 2 | |
3 maj 17:06
Eta:
| | 1 | |
P= |
| 10*12*sin120o=..... sin120o=sin60o=....... |
| | 2 | |
3 maj 17:07
Eta:
3 maj 17:07
bezendu:
3 maj 17:09