Ma ktos propozycje jak rozpisać te zadanie matematycznie ??
marcin :
Na egzaminie pisemnym z matematyki należało rozwiazac trzy zadania : 1 z algebry, 1 z geometrii
i 1 z trygonometrii. Wsrod 100 kandydatow przystepujacych do egzaminu rozwiazało :
* zadanie z algebry − 80 kandydatow
* zad.z geometrii − 70 kand.
* z trygonometrii − 60
* wszystkie trzy zadania − 30
* zadania z algebty i geometrii − 60 kand.
* zadania z algebry i trygonometrii − 50 kand.
* zadania z geometrii i trygonometrii − 40 kand.
Ilu kandydatow nie rozwiazało zadnego z zadań ?
3 lis 18:58
....:

30+30+20+10=90 nie zdalo 10 uczniow z rysunku to wynika mozesz wyliczyc wszystko sobie
3 lis 19:08
marcin : to tak moge to narysować

i to bedzie juz zrobione z odpowiedzia tak
3 lis 19:15
....: * zadanie z algebry − 80 kandydatow A
* zad.z geometrii − 70 kand. B
* z trygonometrii − 60 C
* wszystkie trzy zadania − 30 D
* zadania z algebty i geometrii − 60 kand. E
* zadania z algebry i trygonometrii − 50 kand. G
* zadania z geometrii i trygonometrii − 40 kand. H
Ilu kandydatow nie rozwiazało zadnego z zadań ?
dzialaj na tych zbiorach obliczamy ile osob zrobilo tylko 1 przedmiot!
A\(E U B)==80−60−50−30=0 nie bylo ucznia ktory zrobil sama algebre pozniej robisz to samo dla
trygonometrii i geometrii(wychodzi ze kazdy zrobil co najmniej 2 zadania) a na koniec liczysz
E U G=60+50−30=80 (EUG)UH=80+40 − 30 =90 to samo
3 lis 19:18
....: tak no sam graf wystarczy jak chcesz algebraicznie to tez ci napisalem
3 lis 19:18
aggeta: .... czy mogłbyś mi wytłumaczyć jak wyszło Ci to : 30+30+20+10=90 z rysunku?
3 lis 20:25
aggeta: ponawiam
3 lis 21:34
marcin : kurde ja tez właśnie nie czje jak to koles zrobił
3 lis 21:47
aggeta: Panie kropki

halooo
3 lis 22:04
Nikka: popatrzcie na rysunek

80−50=30
60−30=30, itd.
3 lis 22:45
karolcia: |x−3|<5
18 lis 21:11