ciągi
Amelia: Naszkicuj wykres ciągu an określonego wzorem an =f(n). Które wyrazy tego ciągu są
wieksze od 1?
a) f(x)=x
2−8x+12
Chodzi mi tylko o obliczenia, narysować będę umiała
3 maj 16:34
Kaja: f(n)=n2−8n+12
n2−8n+12>1 i n∊N+
rozwiąż
3 maj 16:37
sushi_ gg6397228:
a) to chyba umiesz zrobić wykres paraboli ?
b) licz na piechote
n=1; f(1)=...
n=2; f(2)=...
n=3; f(3)=...
3 maj 16:37
Amelia: a rozwiązałam, ale jak mam podstawiać do b? nie umiem. co mam zrobić z tym cos i pi?
3 maj 16:54
sushi_ gg6397228:
tablice do reki
i liczymy
3 maj 16:57