Uzasadnij
Jagoda: Uzasadnij, że jeśli p jest liczbą rzeczywistą różną od zera i p+ 15 =5 , to p2+
1p2=23 .
3 maj 16:06
Eta:
Najpierw zapisz porządnie treść zadania
3 maj 16:08
Jagoda: tam jest p+1/5 =5 oraz 1/p do kwadratu =23.
Nie wiem czy tylko tak u mnie, ale jest niewyraźnie napisane

Z góry dzięki za pomoc!
3 maj 16:08
Eta:
| | 1 | | 1 | |
to: p2+ |
| = (p+ |
| )2−2 = 52−2=23 |
| | p2 | | p | |
3 maj 16:10
Jagoda: Mam pytanie... dlaczego odejmujemy 2?
3 maj 16:21
3 maj 17:08
Marta: dalej nie potrafie do tego dojść...
3 maj 18:46