matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pati:
rozwiaz uklad rownan
(x-1)do potegi 2 +(x-3)(x+3)=2(x-y)(x-2)+2xy
y=3x-2
20 sty 13:51
sinx/n=six=6:
x
2
-2x+1+x
2
-9=2x
2
+4y-4x
-8=4y-2x
-4-2y+x=0
4+2y-6x=0
x=0
y=-2
20 sty 14:42