| 1 | ||
wyszło mi ∫ | dx podstawienie i ostatecznie −ln|1−x| | |
| 1−x |
| 1 | ||
tylko później jak obliczam L = −ln | −( − ln1) = ln2 + ln1= ln2 nie wiem jak ma | |
| 2 |
| 1 | ||
tutaj wyjść ln3− | chyba że cos zle policzyłam ![]() | |
| 2 |
| 1 | −4x2+17 | |||
L=∫2 −2 √1+ | dx = √ | dx =...całe wyrazenia pod √. | ||
| 4(4−x2) | −4x2+16 |
| 1 | 2x | |||
f'(x) = | * (−2x) = | |||
| 1 − x2 | x2 − 1 |
| 4x2 | ||
[f'(x)]2 = | ||
| (x2 − 1)2 |
| (x2 + 1)2 | ||
1 + [f'(x)]2 = | ||
| (x2 − 1)2 |
| x2 + 1 | 2 | 1 | 1 | |||||
√1 + [f'(x)]2 = | = 1 − | = 1 − | + | |||||
| x2 − 1 | x2 − 1 | x − 1 | x + 1 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | ||||||
∫01/2(1 − | + | )dx = | − ln | + ln | = | |||||
| x − 1 | x + 1 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | ||
= | + ln3 | |
| 2 |
| 1 | 1 | |||
Wyszło | , a nie | , możesz poszukać błędu o ile takowy istnieje | ||
| 2 | 2 |
| 2 | ||
∫ | dx | |
| √4 − x2 |
mi wyszlo jeszcze inaczej 1/2 − ln 3
| 1 | ||
− ln3 < 0, | ||
| 2 |