aa
Hugo:

A,B są zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω wykaż że jeżeli P(A) = 0,9 i P(B) = 0,7 to P(AnB')≤3
wzór prawdziwy
(AuB)=P(A)+P(B)−P(AnB)
P(B)= 1−P(B')
P(B')=0,3
(AuB')=P(A)+P(B')−P(AnB')
(AuB')=0,9+0,3−P(AnB')
(AuB') −1,2 =−P(AnB')
1,2−(AuB') =P(AnB')
aby nierówność miała sens P(AnB')≤3, P(AuB') musi wynosić P(AuB') ≥ 0,9
a to jest zawsze spełnione gdyż sam samo prawdopodobieństwo P(A) = 0,9
Dobrze
3 maj 14:21
Kaja: Hugo z ta treścią zadania chyba cos jest nie tak. tego nawet nie trzeba udowadnić, bo
prawdopodobieństwo jest zawsze ≤ 1, więc tym na pewno ≤3. sprawdx treść
3 maj 14:30
Hugo:

Dany jest czworokąt wypukły ABCD niebędący równoległobokiem. Punkty M,N są odpowiednio środkami
boków AB i CD. Punkty P, Q są odpowiednio środkami przekatnych AC i BD. Uzasadnij że MQ II PN.
Jo

ciekawe czy za rysunek dostane punkta... pewnie i tak źle
3 maj 14:37
3 maj 14:37
Hugo: Ale czy moje myślenie też jest dobre co do prawdopodobieństwa i wgl

Wole po swojemu
3 maj 14:39
Kaja: Hugo chodziło o treść. porównaj sobie , ze ty masz P(A∩B')≤3, a tam jest P(A∩B')≤0,3. a to juz
jest różnica
3 maj 14:40
Hugo: przemnożyłem x10

.
.
.
.
Bład zapisu.. na maturze bym pewnie sprawdził kilka razy dziś jednak chce zrobić jak najwiecej
zadań .. a tak poza tym ok? .. mam nadzieje

!
Tak głupio czegoś nie umieć bo matura w pon
3 maj 14:46
Hugo: 80% mam bez tego zadania : >
3 maj 14:49
Hugo: zrobila bys to zadanie

?
3 maj 14:55
Kaja: nie przejmuj się tak bardzo
3 maj 14:57
3 maj 15:04
Hugo: 'Jeżeli w dowolnym trójkącie połączymy środki dowolnych dwóch boków, to powstały odcinek jest
równoległy do trzeciego boku i jego długość jest równa połowie długości boku trzeciego.'
3 maj 16:00
Hugo: Z tego twierdzenia wynika ze |QM| jest II do |DA| jak również |NP| II do |DA| ⇔ |NP| II |QM|
tak może byc?
3 maj 16:04
Hugo: .
3 maj 17:33