calki
zadanie: obliczyc calki oznaczone
a) ∫02 arctg[x]dx
b) ∫02 [cosx2]dx
[x]− czesc calkowita
w jaki sposob obliczyc te calki?
3 maj 11:31
zadanie: ?
3 maj 12:30
zadanie: ?
3 maj 15:45
zadanie: ?
4 maj 00:07
Anal Iza: Tzn nie wiesz jak policzyc nieoznaczone czy nie wiesz jak policzyc oznaczone?
4 maj 02:04
Toskan: Sam jestem ciekaw jak się liczy całki z cechy z x.
4 maj 04:49
4 maj 17:25
zadanie: ok
a w jaki sposob to mozna obliczyc?
4 maj 17:43
Mila:

[x]=0 dla x∊<0,1)
[x]=1 dla x∊<1,2)
[x]=2 dla x=2
arctg[x]=0 dla x∊<0,1)
| | π | |
arctg[x]= |
| dla x∊<1,2) |
| | 4 | |
| | π | | π | | π | |
0∫2arctg[x]dx=1∫2 |
| dx=[ |
| x]12= |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
4 maj 18:28
zadanie: dziekuje
4 maj 23:07
Mila:
4 maj 23:25