układy równań itp .
Marta15Marta: W numerze telefonu Magdy występują tylko dwie różne cyfry , których suma jest równa 12.Jedna z
cyfr występuje cztery razy , druga dwa razy , a suma wszystkich sześciu cyfr wynosi 38.Jaki
numer telefonu moze miec Magda , jeśli jest on liczbą , która czytana od końca jest równa
czytanej od początku?
podaj wszystkie możliwości .
3 lis 18:42
Andy: a + b = 12
4a + 2b = 38
a = 7
b = 5
i układamy
577|775
775|577
757|757
3 lis 18:47
Andy: chyba.
3 lis 18:48
Marta15Marta: dzięki, dobrze, tylko mogłeś bardziej rozwinąć, ale spoko już sobie sama poradziłam, dziękuje ;
)
3 lis 19:11