zadanie
ADAM: Rozwiąż równanie :
3 maj 01:01
ADAM: ?
3 maj 01:36
ADAM: znajdzie sie jakis geniusz

?

?
3 maj 01:43
razor: a jak byś rozwiązał coś takiego?
3 maj 01:43
ADAM:
| | π | | π | |
x= |
| , tylko nie wiem co sie pisze 2kπ czy kπ czy |
| + kπ |
| | 3 | | 2 | |
teraz ty rozwiaż moje równanie

DDD
3 maj 01:53
ADAM: Razor i co

rozwiązalem , pomoz teraz z tym co napisalem , prosze
3 maj 02:13
Marcin: Adam uczyłeś się rysować, to teraz to zastosuj
3 maj 02:21
ADAM:
| | π | |
Marcin no dobra cos( x − |
| ) wiem jak narysowac, tzn rysuje funkcje cosx i przesuwam ja |
| | 5 | |
| | π | | 1 | |
o |
| w prawo tylko nie wiem co sie dzieje z tym |
| |
| | 5 | | 2 | |
tylko ze tu chodzi o rozwiazanie rownania a nie o rysowanie , sam juz nie wiem....
3 maj 02:43
zombi: Może inaczej.
Należałoby rozwiązać
| | 1 | |
cosz = |
| , więc napisałbyś, że |
| | 2 | |
| | π | | −π | |
z = |
| + 2kπ lub z = |
| + 2kπ |
| | 3 | | 3 | |
| | π | |
A wiedząc, że z = x − |
| |
| | 5 | |
Otrzymujesz
| | π | | π | | π | | −π | |
x − |
| = |
| + 2kπ lub x − |
| = |
| + 2kπ |
| | 5 | | 3 | | 5 | | 3 | |
3 maj 02:46
ADAM: faktycznie, zombi, tylko jeszcze to trzeba chyba obliczyc prawda
| | π | | π | | π | | −π | |
x − |
| = |
| + 2kπ v x − |
| = |
| + 2kπ |
| | 5 | | 3 | | 5 | | 3 | |
mozesz to doprowadzic do konca? bardzo prosze
3 maj 02:53
zombi: Nie, sam to zrób, przekształcenie na poziomie gimnazjum.
3 maj 03:03
ADAM: Fakt troche sie zniechecilem tymi kπ(dla mnie to nowosc)
Nie jestem pewien czy dobrze przeksztalcilem
| | 8π | | −2π | |
x= |
| + 2kπ v x= |
| + 2kπ |
| | 15 | | 15 | |
dobrze

3 maj 03:10
zombi: dla mnie

, ale jest 3 i nie miej mi za złe, gdybym popełnił błąd
3 maj 03:18
ADAM: Dzieki zombi, skoro tok rozwiazywania sie zgadzał , wiec i rozwiazania musza byc ok
3 maj 03:25