zadanie
Julaaa: Naszkicuj wykres funkcji
y = sin2x + |cosx|cosx
3 maj 00:11
Eta:
{ 1 dla cosx≥0 ( y= sin2x+cos2x=1
y={
{−cos2x dla cosx<0 ( y= sin2x−cos2x= −cos(2x)
i maluj ..........
3 maj 00:16
Julaaa:

y= 1 to chyba jedyne co umiem narysowac
Nie mam pojecia jak wyglada wykres dla y= −cos2x
Pomożesz?
3 maj 00:25
Julaaa: wiem jak wyglada funkcja cosx , ale nie wiem juz jesli dodamy minusa i te dwójkę −cos2x
3 maj 00:26
Eta:
y=cosx
y=−cosx
y= −cos(2x)
3 maj 00:33
Julaaa: Eta , pomozesz?
3 maj 00:33
Julaaa: Eto, bardzo dziękuję, 2x sprawia ze funkcja staje sie 2razy krotsza?
3 maj 00:35
Julaaa: I jeszcze jedno, jak robicie takie ładne rysunki

? moje wychodza strasznie kanciaste...
3 maj 00:36
Eta:
( wykres zawężony)
3 maj 00:36
Eta:
"rysuję" i tam masz okienko .... y=..... wpisujesz np sinx
i klikasz w okienko z wykresem
3 maj 00:38
Julaaa: faktycznie, dzieki
3 maj 00:49