POMOCY
Julka ;) :) ;*: Rozwiaz rownanie b) x2 − |4x+8| +3 =0
i czy moglby mi ktos wytlumaczyc dlaczego z drugiego zbioru nie jest roziwaniem caly zbior
aaa zrobilam to zadanie tak
dla x≥−2 x<−2
x2−4x−5=0 x2+4x+11=0
Δ=16−4*1*−5=36 pierwiastek 6 Δ<0
x1=−1
x2=5
2 maj 19:59
Julka ;) :) ;*: HELP!
2 maj 20:01
Julka ;) :) ;*: ej ja tez potrzebuje pomocy xd
2 maj 20:02
Julka ;) :) ;*: a ja wciaz w potrzebie..
2 maj 20:06
Julka ;) :) ;*: no....
2 maj 20:07
Julka ;) :) ;*: dziewczynie nikt nie pomoze...
2 maj 20:10
Marcin: Spokojnie
2 maj 20:10
Marcin: W drugim masz Δ<0, co oznacza, że nie ma liczby która podstawiona za x da Ci 0.
2 maj 20:11
Julka ;) :) ;*: łopatologiczniej.. bo nie kumam czasem jest caly zbior jak takie cos wychodzi
2 maj 20:13
Julka ;) :) ;*: powiedz ladnie prosze ;3
2 maj 20:15
Julka ;) :) ;*: prosze prosze prosze ? ;3
2 maj 20:17
Marcin: Wydaje mi się, że myślisz o nierównościach.
x
2+4x+11>0
Tutaj rozwiązaniem jest cały 'zbiór'
2 maj 20:17
zawodus: Julka napisz do mnie na gadu, to ci wytłumaczę
2 maj 20:17
Hajtowy: hahaha

prosze
2 maj 20:17
Julka ;) :) ;*: czyli jak mam rownosc i jest delta mniejsza od zera to nie a jak jest nierownosc to caly
zbior tak?
2 maj 20:18
Hajtowy: 
co w tych szkołach uczą
2 maj 20:19
zawodus: nie dokładnie
hajtowy o co prosisz?
2 maj 20:19
Marcin: Może napisz do zawodusa na gg. On jest taki chętny do pomocy
2 maj 20:20
Hajtowy: prosze prosze prosze ? ;3
o to prosze
2 maj 20:20
Julka ;) :) ;*: rozszerzam matme sama prosze mnie nie krytykowac! nie mialam tego na lekcjach ...tylko
grzecznie i milo powiedziec jesli moge was prosic i chcecie pomoc w zrelizowaniu ambicji
kolezance
2 maj 20:21
Marcin: W jakim sensie rozszerzasz matmę?
2 maj 20:22
Julka ;) :) ;*: pomozecie?
2 maj 20:22
Marcin: Już Ci pomogliśmy chyba, nie?
2 maj 20:23
Julka ;) :) ;*: Kurde nie mialam rozszerzonej na zajeciach i teraz zdaje rozszerzona ...i sie jej ucze od pol
roku wiec pomozcie ...a nie
2 maj 20:23
kasia: to jest równanie a skoro wychodzi ci że delta jest mniejsza od 0 tzn że parabola nie przecina
osi ox czyli nie ma rozwiązań
2 maj 20:29
Julka ;) :) ;*: dziekuje KASIU
2 maj 20:30
kasia: dziewczyny muszą trzymać się razem
2 maj 20:36
Marcin: Julka Pjona

Też nie miałem rozszerzonej w szkole i sam muszę się uczyć!
2 maj 20:40