Nie wiem jak to rozwiązaćproszę o pomoc
Marcin : 1. Ustal zbiór wartości i okres zasadniczy funkcji w radianach i stopniach:
a. y=|cos3x|+2
b. y=ctg2(3/4x)−3
2. Rozwiąż rówanie trygonometryczne w przedziale <0;2TT>
2cos2x−1=0
3.Rozwiąż nierówność trygonometryczną
tg x > −√3
4.Oblicz cos75° korzystając ze wzoru cos(x−y)=cosxcosy−sinxsiny
5.Narysuj y=sin(1/2x)+1
6. Rozwiąż nierówność trygonometryczną :
2cosx−√3≤ 0
7. Rozwiąż rówanie trygonometryczne sin2x−cos2x−3sinx+2=0
2 maj 18:47
Marcin : pomoże ktoś
2 maj 18:58
Marcin:

To jest wykres |cos(3x)| +2 Jest to po prostu trzykrotnie 'ściśnięty' wykres cos(x)
2 maj 18:59
Marcin : ale mi jest potrzebny w obliczeniach
2 maj 19:00
Marcin: zbiór wartości |cos(x)|, to
0≤|cos(x)|≤1 , teraz dodaj +2 i masz z.wartości.
2 maj 19:03
Marcin : a reszte zadań ktoś umie ?
2 maj 19:05
Marcin: No np
2.
2cos
2x=1
Więc
Próbujesz sam?
2 maj 19:09
Marcin : dzięki za podpowiedz
2 maj 20:36