2 maj 18:43
bezendu:
a wynik ten sam ?
2 maj 18:44
kyrtap:

no nie wiem bo zaciąłem się przy tym równaniu
2 maj 18:49
kyrtap: | | 1 | |
Najpierw liczyłem z tw. cosinusów dla ΔCDB (D nie oznaczyłem) i wyliczyłem cosα= |
| , a |
| | 5 | |
potem stoswałem tw. cosinusów dla ΔABC
2 maj 18:51
2 maj 18:52
kyrtap: pomoże ktoś?
2 maj 19:54
Saizou :
w ΔBCD
10
2=(4x)
2+10
2−2*4x*10*cosα
16x
2=80x*cosα
w ΔABC
17
2=(7x)
2+10
2−2*7x*10*cosα
49x
2−28x
2+100−289=0
21x
2−189=0
x
2=9
x=3
2 maj 19:59
kyrtap: kuźwa może gdzieś się pomyliłem w obliczeniach zaraz spr
2 maj 20:01
Marcin: Zapisz całe obliczenia. Stosujesz dwa razy tw. cosinusów dla kąta ABC, dobrze myślę?
2 maj 20:02
kyrtap: tak dwa razy dzięki saizou przejrzę obliczenia
2 maj 20:02
Marcin: hehe a tu już Saizou w tym czasie napisał odpowiedź : )
2 maj 20:02
kyrtap: dobra kurde czasami wiem jak zrobić ale w obliczeniach dupa
2 maj 20:03
kyrtap: :(
2 maj 20:03
Marcin: Na maturze sprawdzisz cztery razy
2 maj 20:04
kyrtap: mam nadzieję dzisiaj dzieci u mnie więc już z jednego zbioru kartki wydarte
2 maj 20:04
Saizou :
2 maj 20:12
Marcin: Twoje dzieci?
2 maj 20:15
kyrtap: nie nie jeszcze swoich nie mam
2 maj 20:21
Marcin: A już myślałem że taki z Ciebie wariat

Żona Ci dzieci na majówkę dała (po rozwodzie), czy coś takiego
2 maj 20:23
kyrtap: Marcin powiedzieć Ci coś na pocieszenie abyś nie martwił się polski?
2 maj 20:23
kyrtap: Co ty żony to może nawet i nie warto być lepiej być wolnym i z kilkoma chyba raczej
2 maj 20:24
kyrtap: ale piszę bez sensu
2 maj 20:24
kyrtap:
2 maj 20:24
Marcin: hahaah

No powiedz coś na pocieszenie
2 maj 20:31
kyrtap: że Matura z polskiego jest tak potrzebna jak dziwce majtki
2 maj 20:33
Marcin: Czasem jej się chyba przydają
2 maj 20:34