matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanue
tn:
x
2
3
√
x+1
(to jest sześcienny pierwiasttek z calego ułamka) Jak policzyć pochodną tego ?
2 maj 17:17
Bogdan:
x
2
1
Podpowiedź: y =
3
√
x
2
/ (x + 1)
= (
)
1/3
= (x − 1 +
)
1/3
x + 1
x + 1
2 maj 17:22
tn:
nic mi to nie mówi
2 maj 18:03