matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Poprosze o pomoc
Mattrix:
Witam potrzebuje pomocy: Dany jest ciąg
n+15
a
n
=
n
Wyznacz wszystkie wyrazy tego ciągu będące liczbami naturalnymi.
2 maj 13:18
józek:
15
a
n
=1+
, n∊N+ i a
n
∊N ⇒ n={1,3,5,15}
n
2 maj 13:22
Mattrix:
Dzieki
2 maj 13:27