tragedia :(
Magda : Oki a jak mam taka nierowność to co mam zrobic najpierw bo za bardzo nie wiem

x
3 +2x
2 −8x−16x=0
2 maj 09:27
52: x2(x+2)−8(x+2)=0
(x2−8)(x+2)=0
2 maj 09:28
5-latek: Tylko nie mow ze przed matura ?
A jak nie potrafisz zauwazyc grupowania wyrazow to (pewnie ma byc x3+2x−8x−16
zaswtosuj twierdzenie bezout i poszukaj pierwiastkow calkowitych wsrod dzielnikow wyrazu
wolnego (czyli 16 a beda to +/−1, 2. 4, 8, 16.
2 maj 09:35
Hajtowy:
Kończąc myśl 52
x2−8=0 v x+2=0
x=...
x=...
x=...
Koniec
2 maj 09:41
5-latek: A Magda wytrwale czeka na pelne rozwiazanie
2 maj 09:45
Hajtowy: W doczesnym czy już tym pośmiertnym życiu?
2 maj 09:45
52: A i tak wgl jest to równanie a nie nierówność.
2 maj 09:46
5-latek: Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą
2 maj 09:47