dowód
muflon: Jak wykazać twierdzenie Pitagorasa?
1 maj 23:13
Saizou : np. z podobieństwa trójkątów
1 maj 23:16
1 maj 23:17
Saizou : jaki bajer, też chcę coś takiego
1 maj 23:18
Kanoniero: mozna powiedziec ze dowod niewprost XD
1 maj 23:19
Maslanek: Trochę dookoła, ale działa
1 maj 23:20
jakubs: Fajny dowód
1 maj 23:20
Saizou :
b
2=yc
a
2=xc
a
2+b
2=xc+yc=c(x+y)=c
2
1 maj 23:25
PW: Nie pamiętam gdzie, ale czytałem że znanych jest ponad 40 różnych dowodów twierdzenia
Pitagorasa.
1 maj 23:26
1 maj 23:29
Saizou : Marcinie 101 to ponad 40
1 maj 23:32
Marcin:
1 maj 23:34
Saizou : bumckfsz, trololololo
1 maj 23:36
1 maj 23:38
Piotr:
moje ulubione twierdzenie

dzieki niemu zdalem mature

dzieki Marcin za stronke
1 maj 23:38
1 maj 23:40
Marcin: Zombi widzę że mamy tutaj stałego bywalca joemonster albo wypoku
1 maj 23:40
zombi: a co Marcin odwiedzasz mirko ?
1 maj 23:46
Marcin: Kiedyś byłem bordo, ale mi się znudziło
1 maj 23:48
zombi: Teraz tutaj jesteś bordo
1 maj 23:48
Marcin: To Ty w takim razie jesteś różowym paskiem
1 maj 23:49
Maslanek: Plackiem
1 maj 23:50
zombi: Ałc zdissowany ja : (
#januszmatematyki
1 maj 23:53
Marcin: O proszę, szkoda że tu tagi nie działają
1 maj 23:55