zad za 5 pkt
lola: aka jest różnica w zadaniach za 5 pkt, na maturze w układzie równań, między zapisem
np. oblicz z jaką średnią prędkością jechał kolarz
Vxt = 60 −−−−−−−−> t=60/V czy V=60/t
delta zawsze jest inna po podłożeniu pierwszego i drugiego przekształcenia, może ktoś
wytłumaczyć na czym polega różnica przekształcenia wzoru, czy ma to wpływ wynik ?
1 maj 17:54
razor: jest inna bo w 1 przypadku liczysz prędkość a w drugim czas

nie ma znaczenia od czego
zaczniesz, wynik powinien wyjść taki sam
1 maj 18:05
lola: ok dzięki
1 maj 18:11