potegi
Hania =): x
4 −x
2 =
3 lis 17:42
Ergo: x2(x2−1)=x2(x−1)(x+1)
3 lis 17:46
Ergo: x2(x2−1)=x2(x−1)(x+1)
3 lis 17:46
Hania =): ale czy ja to moge odjac od siebie? tzn ze wyjdzie x
2
3 lis 17:50
marcin : mam do rozwiazania takie rownanie :
(x−1)2−2(x−3)>(x+√5)(x−√5)
3 lis 17:53
Hania =): wzory skroconego mnozenia

3 lis 17:54
marcin : hania nie chodzi mi zeby ktos mi napisał co mam robic tylko chce zeby mi ktos pomogł to
rozwiazac bo nie kumam tego dzialu czyli rownan i jakby mi to ktos rozwiazał to bym był
bardzo wdzieczny a ja pomoge w innym dziale

to co umiem
3 lis 17:56
Ergo: Marcin,
x2−2x+1−2x+6>x2−5
dalej dokonczysz
3 lis 17:56
Ergo: nie rozumiem Twojego pytania Hania

rozwiazaniem jest −1,0,1
3 lis 17:58
Ergo: pytasz czy x
4−x
2=x
2?

w żadnym wypadku
3 lis 17:59
marcin : dx ergo czy wynik to x<3 bo zrobiłem i kolezanka mi odpisała taki wynik i mi tez taki wyszedł
3 lis 18:15
Hania =): ahaa no dobrze, Erga dziekuje bardzo

marcin, mi tez taki wynik wyszedł
3 lis 18:16
Hania =): Ergo*
3 lis 18:16
marcin : tak to dobrze a pomozecie mi w jeszcze jednym

, bo tego z kumplem juz nie rozgryze
2,5x−2 4−0,75x
−−−−−−−− − −−−−−−−−− =x+ 1
2 3 −−
6
ta 2,5x − 2 to do pierwszego ułamka a to 4−0,75x to do drugiego − te 6 na dole to do
mianownika
do ! aha i ta 3 nadole w mianowniku to do drugiego ułamka
3 lis 18:23
marcin : a umie ktos usunąć niewymiernosc z mianownika bo tez tego nie jaze

w o gole ja tylko lubie ppotegi wyrazenia elgebraiczne i cos tam jeszcze
3 lis 18:36
koleżka: to matury nie napiszesz z matmy ja np lubie matme i główkuje dla tego postaram sie pomóc ale
wez mi napisz jeszcze raz ten ułamek ok
3 lis 19:02
marcin : nie z matmy nie napisze bo ja tylko chodze do takiej szkoły uzupełniajacej zeby zaliczyc takie
zaliczenia nam robia wiesz . Ja pracuje i mam juz szkołe skonczona ale zapisałem sie do
drugiej takiej co nam zamiast spr robia zaliczenia zeby miec papierek . a ten ułamek to mi juz
ktos pomógł ale umiesz takie zadanie zrobic :
Na egzaminie pisemnym z matematyki należało rozwiazac trzy zadania : 1 z algebry, 1 z geometrii
i 1 z trygonometrii. Wsrod 100 kandydatow przystepujacych do egzaminu rozwiazało :
* zadanie z algebry − 80 kandydatow
* zad.z geometrii − 70 kand.
* z trygonometrii − 60
* wszystkie trzy zadania − 30
* zadania z algebty i geometrii − 60 kand.
* zadania z algebry i trygonometrii − 50 kand.
* zadania z geometrii i trygonometrii − 40 kand.
Ilu kandydatow nie rozwiazało zadnego z zadań ?
3 lis 19:08
marcin : a jak nie to inne mam wiesz prosze pomoc mi ja tobie moge np. z polaka z geografii zrobic bo z
takich to dobry jestem
3 lis 19:10
marcin : na zbiorach mam takie zadanie :
wyznacz zbiory A ∪ B , A ∩ B , A \ B , B/A jezeli ;
A= ( 1;3) , B=(−1;1>
A= ( − ∞ ; 2 ) , B=(7;8>
3 lis 19:13
3 lis 19:14
3 lis 19:14
godzio187: suma to wszystkie elementy ze zbioru A i B
A∩B to tylko wspólne
A−B to wszystkie pkt ze zbioru A nie powtarzające się w zbiorze B
B−A to wszystkie pkt ze zbioru B nie powtarzające się w zbiorze A
3 lis 19:16
koleżka: to jest jak cos moje gg 12305521 odezwij sie to se poklikamy a ja postaram sie pomóc a i napisz
mi na gg emaila bo mnie za przeproszeniem coś strzeli jak ja mam pisac ułami w tym programi bo
to poprzednie zadanko rozwiązałem
3 lis 19:16
marcin : koles dx o to mi chodziło

bo to to jakos rozumiem
3 lis 19:21
Hania =): no prosze... i jak tam liczeni idzie?
3 lis 19:24
michał: siema
3 lis 19:24
michał: mam jutro sprawdzian z pola okregu i nic nie umiem pomorzecie

?
3 lis 19:25
Hania =): uuuu... jedyne co moge pomoc to zyczyc powodzenia bo ja jestem noga z matmy
3 lis 19:26
marcin : z czego masz tzn z jakiego działu kolego
3 lis 19:36
marcin : dobra mykam
3 lis 19:44
koleżka: Hania =) wez ty sie nie odzywaj jak nie pomagasz to chociaz bądz cicho ok
Hania =): no prosze... i jak tam liczeni idzie?
3 lis 19:45
3 lis 19:46
bp999: mam problem z nastepujacym zadaniem: dana jest funkcja określona za pomoca zbioru par
uporzadkowanych {(x, 9−x kwadrat) :xEN dodatnich x< badz rowne 3
a) sporzad wykrez tej funkcji i kresl zbior wartosci
b)wyznacz wszystkie argument dla ktorych funkcja przyjmuje wartosc 5
Bardzo prosilbyym o szybka pomoc z gory dzieki
3 lis 19:59
Góral: dlaczego r wpisane w trójkąt prostokątny jest równe a+b−c2
3 lis 20:17