matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to skrocic/uproscic/obliczyc
123:
a) 10
8
+ 10
9
= b) 5
8
+ 4
8
= c) 5
8
x 4
8
=
1 maj 15:06
dero2005:
10
8
+ 10
9
= 10
9
(10
−1
+ 1) = 10
9
(0,1 + 1) = 1,1*10
9
1 maj 16:03