fukncja
doris: dana jest funkcja f(x)= (1−a2)x +3 wyznacz wartości parametru a tak aby:
a) spełniony był warunek f(1)=2
B) funkcja była rosnąca
c) wykres funkcji był równoległy do wykresu funkcji f(x)=−8x+1
d) wykres funkcji była nachylony do osi OX pod kątem 30 stopni
prosze o pomoc
1 maj 13:38
zawodus: a)
kiedy punkt należy do prostej?
1 maj 13:44
5-latek: a) 1−a2+3=2(dlaczego
b) 1−a2>0 (dlaczego
c) 1−a2=−8 (dlaczego
1−a2=tg30stopni (dlaczego
1 maj 13:45
doris: nistety odpowiedzi sie nie zgadzają
1 maj 14:13
doris: w c i d
1 maj 14:14
5-latek: do ci d to nie sa odpowiedzi . Masz to policzyc
1 maj 14:17
doris: ok zgadza się, dzięki
1 maj 14:21