Podaj dziedzine i miejsce zerowe
Basia: Podaj dziedzine i miejsce zerowe funkci f
c)f(x)=
√x+4
d) f(x) =
√1+3x
1 maj 13:09
Hajtowy:
| | Miejsca zerowe | |
f(x)= |
| |
| | Dziedzina | |
Miejsce zerowe = 0
Dziedzina ≠ 0
f(x)
√dziedzina ≥ 0
1 maj 13:11
5-latek: + miejsca zerowe sprawdzamy z dziedzina bo moze sie okazac z enaleza do dziedziny a wtedy
pamietaj cholero nie dziel przez 0
1 maj 13:14
Hajtowy: 5−latku słuszna uwaga, zapomniałem o tym napisać, dziękuję
1 maj 13:17
5-latek: Na maturze pewnie bys to zauwazyl
1 maj 13:20