matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Parametry
Jola:
Wyznacz liczbę rozwiązań równania I (3
x+1
−1)/ 3
x
I = m w zależności od parametru m
1 maj 12:53
Tyrmand:
3
x+1
−1
3*3
x
−1
1
|
|=|
|=|3−
|=|3
−x
−3|
3
x
3
x
3
x
Teraz narysować i niech y=m
1 maj 14:40