matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Blue:
tgx= −
√
3
2
czy x=
π + kπ
?
3
1 maj 12:42
zawodus:
tg(180
o
−x)=−tgx tg(180
o
−60
o
)=−
√
3
2
120
o
=
π
3
i oczywiście okres
Czyli jest
1 maj 12:50
Blue:
dziękuję
1 maj 13:02