"
| π | 2 | |||
a) sin3x=1 Odp. x= | + | kπ, gdzie k∊ C | ||
| 6 | 3 |
| π | ||
b) cos2x=−1 Odp. x= | +kπ | |
| 2 |
| 1 | π | π | π | π | ||||||
c) cos4x= | Odp. x= | + | k , x= − | + | k | |||||
| 2 | 12 | 2 | 12 | 2 |
| π | π | π | ||||
d) 2sin(2x− | ) = √2 Odp. x= | +kπ , x= | +kπ | |||
| 4 | 4 | 2 |
| π | √3 | π | 2 | 2π | 2 | |||||||
e)cos(3x+ | ) = | Odp. x= − | + | kπ , x=− | + | kπ | ||||||
| 2 | 2 | 9 | 3 | 9 | 3 |
| π | 1 | π | 7π | |||||
f) cos(2x+ | )= − | Odp. x= | +kπ , x= | +kπ | ||||
| 6 | 2 | 4 | 12 |
Błagam , powiedzcie mi, czy moje wyniki są dobre, trochę się namęczyłam przepisując to. Jeśli
coś jest źle , to prosiłabym o wyjaśnienie
Z góry dziękuję za wszelką pomoc !
g)
sin23x=1
| √2 | √2 | |||
sin3x= | lub sin3x=− | |||
| 2 | 2 |
| π | 2 | π | 2 | |||||
x= | + | kπ lub x= − | + | kπ | ||||
| 6 | 3 | 6 | 3 |
A czy możesz mi powiedzieć, czy reszta przykładów jest poprawnie rozwiązana?
No właśnie tak srdnio wiedziałam , o co Ci z tym chodzi
tak właśnie liczyłam
Czy nie uznaliby mi tego np. na maturce?
Ps nikt mi nie odpowiedział, czy zrobiłam dobrze te zadania:( <smuteczek>