Rozwiązywanie nierówności.
Debs: Hejka, pomoże mi ktoś z tym?

Dane są funkcje f(x) = x
2 − 4x +1 i g(x) = x − 3. Rozwiąż nierówność: f(x) − x * g(x) ≥ 0
1 maj 11:24
5-latek: Nalezy rozwiazac tak oto nierownosc x2−4x+1−x(x−3)≥0
1 maj 11:27
zawodus: najpierw napisz jak wygląda ta nierówność
1 maj 11:28
Debs: No tak, bo mi wychodzi coś takiego:
x
2 − 4x + 1 −x
2 + 3x ≥ 0
x + 1 ≥ 0
x ≥ −1
To tak?
1 maj 11:32
razor: − x + 1 ≥ 0
1 maj 11:34
5-latek: Nie

−4x+3x=−x
1 maj 11:35
Debs: Aaaaaaa no tak

Za wcześnie, jeszcze nie myślę
1 maj 11:36
Debs: W każdym razie dziękuje
1 maj 11:37