Rozwiąż graficznie układ równań:
abc123: Rozwiąż graficznie układ równań:
| ⎧ | 3 = ∣x∣ + ∣y∣ | |
| ⎩ | 3 = 2∣x∣ + y |
|
30 kwi 18:55
Eta:
1/ |x|+|y|=3
2/ y= 3−2|x|
odp :
........................
30 kwi 19:22
abc123: wez to narysuj jakos pozadniej ok zgory dzieki
30 kwi 19:35
30 kwi 19:37
abc123: odp: (0;3), (−2;−1), (2;−1)
30 kwi 19:37
abc123: wcześniej nie pisałam ja
dziękuję za rozwiązanie
30 kwi 19:38
tututu: można to rozwiązać nie graficznie?
1 maj 16:20
ICSP: można.
1 maj 16:23
tututu: podpowiesz jak to rozpisać? bardzo proszę
1 maj 16:28
ICSP: Wyznacz z pierwszego |x|.
1 maj 16:29
tututu: |x|=3−|y|?
1 maj 16:35
ICSP: Podstaw do drugiego
1 maj 16:36
tututu: y−2|y|=−3 mogę jeszcze coś z tym zrobić?
1 maj 16:39
ICSP: Rozwiązać.
1 maj 16:39
tututu: czyli mam zrobić założenia y>=0 i y<0?
wychodzi mi y=3 i y=−1
1 maj 16:43
ICSP: teraz wstaw to do pierwszego równania i policz x.
1 maj 16:48
tututu: wyszło x=0 i x=4..
1 maj 16:52
tututu: dziękuję
1 maj 16:59
ICSP: i źle wyszło
1 maj 17:01